Bi Kafka danes pisal o Googlu in oblakih?

Predstavljajte si, da v Google vpišete svoje ime in ime firme, kjer ste zaposleni in se tole pojavi kot prvi zadetek:

Prvi zadetek za vaše ime

Ni preveč dobro za posel (no, razen če delate za Freepornio). Verjetno so na freepornia.net sklonirali ogromno kombinacij imen, da dobijo čimveč klikov. Sigurno pa obstaja način, da se ta obscenost odstrani!

Googlu lahko prijavite zlorabo vašega imena na mestu “za odrasle” preko obrazca, ali pa na dnu iskalne strani uporabite obrazec za povratne informacije, kjer razložite, da je nekomu uspelo priti mimo SafeSearch filtra. V prvem primeru ne boste dobili nobene povratne informacije. Je gospod G. prejel obrazec? Se je odločil ukrepati? Nič, boste morali pač spremljati rezultate parkrat na dan. No, za probleme s SafeSearch filtrom povratno informacijo dobite potem, ko jo obdelajo.

Toliko torej o Googlu. Medtem pa lahko poiščemo ponudnika, ki vaše ime s Freepornije servira javnosti in boste pritožbo poslali tudi njim. Tako ugotovite, da IP naslovi pripadajo podjetju CloudFlare, ki upravlja t.i. reverzne proksije, zato je pravi strežnik v ozadju, čeprav se vsebina ponuja s CloudFlare infrastrukture. Izgovorijo se, da to ni njihov problem in da moramo zadevo rešiti z nekom na Nizozemskem, saj je tam prava Freepornija. Sicer se vsebina ponuja iz njihovih IP naslovov, ampak ne pomaga: iti moramo do nizozemskega LeaseWeb, ponudnika gostiteljstva.

Vi: “Gre za zlorabo imena, prosim odstranite to vsebino.”
Oni: “Stranko smo obvestili, za nas je primer zaključen.”
Vi: “Za mene pa ne, mi lahko pokažete, kje so vaši splošni pogoji?”
Oni: “Sploh ne gre za našo stranko.”
Vi: “Res? Kaj pa tale DNS strežnik, pa tile zapisi?”
Oni: “Vsebina bo danes odstranjena.”

No, pa je ne.

Ampak sedaj je minilo že nekaj dni in greste pogledat, kaj pravi Google. Vaš SafeSearch zahtevek je bil zavrnjen!

Zavrnjeno!

Se ne pojavi v iskalnih zadetkih? Poskusite z drugim brskalnikom, drugim računalnikom, pri drugem ponudniku, prvi zadetek za vaše ime je še vedno Freepornia! Kateri iskalnik pa uporabljajo na Googlu, Bing? Tam resda ne kažejo porno spletišča.

Zavrnjeno… To mora biti napaka. Mogoče Freepornia dela kakšne trike s HTTP_REFERER in IP naslovi? Ampak ne – iskalne strani generira Google in oni nadzorujejo, kaj se tam prikaže.

OK. Dajmo vse skupaj bolj natančno razložiti v sporočilu na support@google.com. Tišina.

Poskusimo spet s spletnimi obrazci. Zopet zavrnjeno.

Pravijo, da je bodočnost v oblaku.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s