Posterous: instant bloganje

200902031708.jpgPosterous je izredno enostavna platrofma za “mikrobloganje”. Za dodajanje prispevkov preprosto uporablja elektronsko pošto. Že prvi korak je poenostavljen: če želite odpreti svoj račun na posterous, pošljete elektronsko sporočilo na post AFNA posterous.com. Posterous se vam bo javil nazaj in sporočil naslov vašega novega bloga. Ta je samodejno zgeneriran, zato morda ni najlepši (recimo gorazd-4wrfp.posterous.com), kar pa lahko popravite tako, da sledite navodilom v odgovoru in si nastavite geslo, kar pa je tako ali tako pametno storiti.

Privlačnost Posterousa je v tem, da lahko objavljate slike in besedila od takorekoč koderkoli. Zelo uporabno za hitro objavljanje slik z mobilnega telefona.

No, dobrot pa ni konec tu. Posterous omogoča tudi, da objavljeno samodejno pošljete naprej – na Twitter, Facebook ali svoj blog (podpirajo vse glavne platforme). Potem lahko s spreminjanjem naslova v elektronskem sporočilu sami kontrolirate, kam se bo vaša fotografija ali zaznamek širil. In koliko stane? Nič! V odgovorih na pogosta vprašanja pravijo, da bo osnova ostala brezplačna, bodo pa kasneje uvedli naprednejše storitve, ki jih bodo zaračunavali.

Na Posterous lahko registrirate več e-poštnih naslovov, s katerih dovolite objavo, je pa res, da je sam naslov pošiljatelja zelo enostavno ponarediti. Posterous sicer trdi, da uspejo nekako ugotoviti, ali ste res stvar poslali vi ali ne, vendar pa ne omenijo, kako to počnejo. Hm.

One comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s