Kingston

Po nekaj dneh v Montrealu (o tem na koncu potovanja) smo se lepo naspali in čas je bil, da se odpravimo na pot. Kanadski Kingston je na pol poti med Montrealom in Torontom, zato se nam je zdel priročna postaja za pot do niagarskih slapov. Najeli smo avto (avtodom je sicer bil prva ideja, a je veliko predrag), Garmina pa sta nam posodila Tanya in Terry.

IMG_0237 copy

Lep sončen dan, zmeren promet, skoraj vsi pa gredo največ kakšnih 10 km čez omejitev (100 km/h). Ko smo prečkali iz Quebecka v Ontario so nam s tabel sporočili, kakšne so kazni za prehitro vožnjo: $95 za 120 km/h, $220 za 130 km/h. Rough Guide opozarja, da so na avtocestah bencinske postaje postavljene še kar na redko. Res je od ene do druge 80 ali 90 km, vendar pa je postaja (in cel nakupovalni center) pri vseh izvozih. Na naši relaciji je teh veliko, verjetno pa se to spremeni bolj ko greš na zahod Kanade.

Kingston je mesto s 113,000 prebivalci, bil pa je prva prestolnica Kanade. Center mesta je simpatičen, vendar pa majhen in smo ga hitro prehodili.

Ontario St, Kingston

IMG_1556

IMG_1559

Kupili smo karte za ogled tisočih otokov. Na njem se nahaja vojaška akademija, vendar pa si obiskovalci najbolj zapomnimo bolj ali manj razkošne vile, ki krasijo obražja otokov.

IMG_1586 IMG_1589

IMG_1576 copy IMG_1608

Prespali smo v Econo Lodge na 840 Princess St. Motel je urejen in čist, za sobo za tri z zajtrkom smo plačali $94 (62 €). Sedaj pa nas čaka malo daljša pot do Niagarskih slapov, kjer bomo par dni imeli “bazo”.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s