Montreal

Tole sem še našel kot neobjavljeno v ecto urejevalniku za blog.

Naš dopust v Kanadi smo začeli in končali v Montrealu. Tudi ta, podobno kot mesto Québec, kaže svojo dvojno naravo: severnoameriško mesto z jasnim francoskim pečatom. Povsod te ogovorijo najprej v francoščini. Vsako poletje v mestu poteka tekmovanje ognjemetov; grdo bi bilo, če ne bi izkoristili priložnosti, zato smo si ogledali predstavo Reel Love ameriške ekipe.

Pred začetkom ognjemeta

Ognjemet je trajal pol ure in je bil koreografiran na izbor filmske glasbe. Kakšnih spodobnih posnetkov mi ni uspelo naresti, bom pa sedaj s seboj na potovanja vedno nosil tudi stativ. Uvod si lahko ogledate na spletnem mestu prireditve. Ob okoli 11h smo prišli do avta na parkirišču, domov pa prišli šele OB TREH ZJUTRAJ! Deloma zato, ker so zaradi prireditve zaprli mostove do otoka, bolj res pa zato, ker smo se v mesto vračali skupaj s 35.000 poslušalci koncerta Coldplaya.

Še prej pa smo obiskali olimpijski center (seveda se odpeljali na stolp) in zaprt tropsko-arktični živalski park Biodome.

Opimpijski stolp

IMG_1491.JPG IMG_1509.JPG IMG_1512.JPG

V Montrealu ima Apple svojo trgovino (Apple Store) in seveda sem jo šel pogledat. Vzdušje je prav kul in sproščeno, notri je brezplačen wifi in lahko prideš s prenosnikom samo malo brskati po netu. Za nakup pa ti ni treba na blagajno – okoli hodijo zaposleni z brezžičnimi terminali in obračunajo na mestu, račun pa dobiš po elektronski pošti.

IMG_0272.jpg

IMG_0270.JPG
Pri reki Sv. Lovrenca se nahaja Habitat 67 , ki je bil postavljen za Expo 67 v Montrealu. Čeprav je bil namen zgradbe ponuditi moderna stanovanja po sprejemljivi ceni, so cene zaradi povpraševanja močno zrasle in so notri sedaj bolj premožni.
IMG_1994.JPG

One comment

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s