Siva Riga

Sredi januarja sem bil službeno v latvijskem glavnem mestu, Rigi. Kot je za pričakovati za to obdobje, je bilo vreme dokaj sivo, dnevi pa kratki. Temperature so bile te dni podobne kot pri nas (nekaj pod ničlo čez dan), po zamrznjeni reki v središču sodeč pa je mraz tam vseeno hujši in traja dlje.

18012009059
21012009065

Nekaj dni prej so se končali protesti proti latvijski vladi, zato je bilo po centru Rige videti polno policistov. Ekonomska kriza pa se sigurno vidi tudi po tem, da so lokali čisto prazni (samo sem in tja kakšna miza zasedena). No, res pa je tudi, da vreme ni klicalo ljudi ven.

18012009060
Nedelja popoldne na glavnem trgu Rige

Lokali v centru so zelo dragi (eden je celo oglaševal kosilo za samo 50 €), veliko je “pub” hrane, kjer je obrok med 10 in 15 latsov (skupaj s kakšnim pivom), latsi so pa močnejši od evra! Po centru najdete veliko “Čili pica” lokalov, ki zgledajo navzven čisto solidno, pica je pa industrijska, kar je pri takšni verigi tudi pričakovati. Raje kam drugam. Med preizkušenim lahko priporočim gostilno Pie Kristapa Kunga, kjer nudijo nekaj latvijske in ruske kuhinje (15 minut hoda od železniške postaje). Res pa je, da sem bil v Rigi le par dni in zaradi obveznosti nisem kaj dosti raziskoval.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s